Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Evenimentul „Viața Verde” București primul festival ECO al alternativelor durabile

viata_verde_de_bucuresti_.jpg

Vizual Viaţa Verde Bucureşti
Vizual Viaţa Verde Bucureşti
Sursa imaginii: 
Facebook Viaţa Ver'de Bucureşti

Parcul Izvor din București găzduiește primul festival ECO - „Viața Verde” București - ediția I, pe 17 și 18 Septembrie 2016. Evenimentul marchează „Ziua Mondială a Ozonului” și „Săptămâna Mobilității Europene”, ce au loc în aceeași perioadă, prefigurează Ziua Internaţională a Păcii și este dedicat dialogului public în căutarea soluțiilor responsabile și durabile pentru dezvoltarea mediului urban în armonie cu natura.

Inițiativa aparține Asociației Pachamama România în colaborare cu Asociația Connections din România, având parteneri organizatorici Asociația Pădurea Copiilor și Universitatea Ecologică București.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, al ALPAB și al Primăriei Sectorului 5, având ca sponsor principal Aqua Carpatica.

Evenimentul se desfășoară în perioada „Zilelor Bucureștiului” și promovează un nou stil de viață în rândul locuitorilor prin adoptarea unei atitudini active și responsabile în raport cu noi înşine, cu ceilalţi şi nu în ultimul rând cu natura.

Vreți să vedeți cum ambalajele de plastic se transformă în obiecte, plante sau mobilier urban?

Vreți să simțiți diferența când mergeţi sau alergați desculţi şi legaţi la ochi  pe o pistă din materiale naturale și artificiale?

Vreți să observați petele de pe soare și de pe luna prin telescop?

Vreți să luați parte la un concurs de generare a unor soluții pentru protecția naturii și la o șezătoare urbană?

Vreți să intrați în comuniune cu oamenii şi natura?

Timp de două zile, bucureștenii sunt invitați să participe la activități pentru toate vârstele precum: ateliere creative și de ecologie urbană, meșteșuguri, expoziţii de pictură, demonstraţii de graffiti, instalaţii vegetale şi aranjamente florale, activități sportive, terapii alternative, dezbateri publice și secțiuni de știință și educație.

Atmosfera este completată de recitaluri muzicale desfăşurate pe iarba parcului Izvor, dar și de demonstrații sportive precum cros, bike, role și alte activități dinamice.

Promovând deschiderea spre natură și conștientizarea importanței dezvoltării de proiecte sustenabile pentru armonizarea vieții în mediul urban, festivalul „Viața Verde” București, susținut și de Generali România Asigurare Reasigurare, propune un weekend încărcat de dezbateri, workshop-uri și concursuri pe teme de Eco-concept: Eco-product, Eco-city, Eco-park, Eco-building, Eco-recycle și Eco-lifestyle.

Colectarea selectivă și igienizarea spațiului sunt asigurate de către Asociația Planeta Verde cu proiectul „InVerde” și Romprest.

Festivalul „Viața Verde” București își propune sa devină o platformă care aduce oamenii împreună an de an, pentru un dialog pe teme ECO, prin activități recreative și cultural-educative, într-un spațiu urban, dar, totodată în mijlocul naturii.

Acest demers este un manifest pentru dezvoltarea echilibrată a omului şi a comunității în armonie cu natura, deci, pentru un București mai verde și mai sănătos.

Despre organizatori:
Asociația Pachamama România
Pachamama România își asumă misiunea de a educa și de a inspira oamenii de pretutindeni, pentru a crea o lume împlinită, echitabilă din punct de vedere social și durabilă ecologic.

Asociația Pădurea Copiilor
Misiunea Asociației Pădurea Copiilor este de a terraforma comunități. Terraformarea implică în viziunea noastră reconstituirea echilibrului ecologic, social și economic în comunitățile umane.

Asociația Connections din România
Asociația susține progresul societății, promovând dezvoltarea unei civilizații globale și a unui sistem instituțional în raport cu nevoile și interesul național și în conformitate cu realitățile și valorile secolului XXI, prin educație, cultură și respectarea dreputurilor și a libertăților omului.
 

UEB
Universitatea Ecologică din București este singura unitate de învățământ din țară cu profil ecologic, ce oferă un cadrul de înaltă calificare pentru activități ecologice, juridice, economice, tehnice, didactice, științifice și sociale.

Sursa: „Viața Verde” București