Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Conferința "Confluențe Brâncuși-Eminescu II" la MNAR

matei_stircea_craciun_mnar.jpg

Dr. Matei Stîrcea-Crăciun
Dr. Matei Stîrcea-Crăciun
Image source: 
MNAR

Muzeul Național de Artă al României vă invită marți, 8 noiembrie 2016, orele 18.00, în sala de conferințe din Corpul Central (intrarea A2), la prelegerea Confluențe Brâncuși-Eminescu II, suținută de dr. Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române.

Prelegerea face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sculptorului Constantin Brâncuși înscrise într-o linie de programe organizate la MNAR în zilele de luni și marți când spațiile expoziționale sunt închise.

Conferința reflectă o viziune foarte personală asupra operei brâncușiene care face obiectul unui volum publicat recent de dr. Matei Stîrcea-Crăciun la Editura Institutului Cultural Român, Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte.

Cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române, Dr. Matei Stîrcea-Crăciun s-a specializat în abordări de antropologie simbolică a artei abstracte și propune o nouă metodă în critica de artă : hermeneutica endogenă.

Pentru a vă înscrie la acest eveniment, accesați butonul Înscrie-te online de pe site-ul muzeului sau sunați la tel. 021.314.81.19.

Intrarea este gratuită.

Sursa: MNAR