Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actorul britanic Michael Pennington, într-un recital extraordinar, la Teatrul Nottara

inchiderea_anului_shakespeare.jpg

Recital-eveniment al actorului Michael Pennington
Recital-eveniment al actorului Michael Pennington
Sursa imaginii: 
Teatrul Nottara

Actorul britanic Michael Pennington va susţine la Teatrul Nottara în 17 decembrie, ora 19.00 un recital extraordinar intitulat Nobile William, un one-man show de excepţie, pentru care a primit numeroase cronici pozitive în presa de specialitate din Marea Britanie şi din lume.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 decembrie, ora 19.00, în cadrul închiderii oficiale a anului „Shakespeare – 400” în România, realizată de Teatrul Nottara în parteneriat cu Festivalul Internaţional Shakespeare, sub Patronajul Ambasadei Marii Britanii şi al British Council România.

În vârstă de 73 de ani, Michael Pennington este actor, regizor, autor a zece cărţi, co-fondator al The English Shakespeare Company şi Societar de Onoare al The Shakespeare Royal Company, iar venirea sa în România este un eveniment ce nu trebuie ratat de iubitorii de teatru în general, de Shakespeare în particular, şi de accent britanic, în special (recitalul va fi susţinut în limba engleză, cu supratirare în română).

În 2006, publicaţia The Times l-a desemnat pe Pennington ca fiind unul dintre cei mai buni interpreţi ai lui Hamlet din toate timpurile.

Publicul din România a avut ocazia să îl vadă pe marile ecrane în 2011 în filmul Doamna de Fier, în care a jucat alături de Meryl Streep, interpretând rolul lui Michael Foot, şi în versiunea din 1987 a filmului Întoarcea lui Sherlock Holmes, în care l-a jucat chiar pe marele detectiv.

Preţul unui bilet la acest recital-eveniment este de 17,28 lei, iar biletele se pot cumpăra şi online, pe www.nottara.ro.

Sursa: Teatrul Nottara