Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emil Boroghină închide anul „Shakespeare - 400”, la Nottara

emil_boroghina_teatrul_nottara_2016.jpg

Actorul Emil Boroghină
Actorul Emil Boroghină
Sursa imaginii: 
Teatrul Nottara

Actorul Emil Boroghină va susţine duminică, 18 decembrie, ora 19.00, recitalul „Lumea-ntreagă e o scenă” dedicat închiderii oficiale a anului „Shakespeare - 400 în România”. Evenimentul va avea loc la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, sub Patronajul Ambasadei Marii Britanii şi al British Council România.

Maria Shevtsova, critic de teatru, spunea într-un raport asupra Festivalului Shakespeare din Gyula, unde Emil Boroghină a participat cu acelaşi specacol, că „recitalul de monologuri shakespeariene al lui Emil Boroghină a reprezentat o modalitate diferită, cu mult mai literară. Accentul pe care îl pune pe sens și înțeles, în combinație cu eleganța și rostirea teatrală, au fost demonstrate și de alegerea sonetelor, selectate pentru legăturile filosofice și emoționale cu monologurile.”

De-a lungul timpului, recitalul a mai fost prezentat cu succes şi la Festivalurile „Shakespeare” de la Erevan, Gdansk, Gyula şi Craiova, la Gala recitalurilor dramatice de la Bacău şi la Festivalul de teatru de la Caracal, la New York, Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto.

Emil Boroghină este actor şi regizor, președinte al Fundației Culturale „Shakespeare”, fost director de teatru (Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova), director al Festivalului Internaţional Shakespeare, laureat al Academiei Române, onorat cu Premiul de Excelenţă al UNITER, precum şi Premiul pentru cel mai bun manager de teatru şi Premiul pentru contribuţia excepţională la dezvoltarea relaţiilor culturale româno-britanice, acordate de British Council.

Biletele la acest recital-eveniment se pot cumpăra de la agenţia de bilete din Bulevardul Magheru sau online, pe www.nottara.ro.

Preţul unui bilet este de 17,26 lei.

Sursa: Teatrul Nottara