Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Elizabeth Sombart și Camerata Regală într-un concert de excepție la Ateneul Roman

camerata_regala_feb_2017.jpg

Concert Camerata Regală cu Elizabeth Sombart, Lavinia Dragoș, dirijor Pierre Vallet, februarie 2017
Concert Camerata Regală cu Elizabeth Sombart, Lavinia Dragoș, dirijor Pierre Vallet, februarie 2017
Image source: 
Camerata Regală

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, a susținut sâmbătă, 18 februarie, de la ora 20.00, la Ateneul Roman (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) primul concert din anul 2017. Evenimentul s-a desfașurat sub bagheta maestrului Pierre Vallet, avându-i ca soliști pe celebra pianiasta Elizabeth Sombart, precum și pe directorul Fundației Resonnance România, pianista Lavinia Dragoș.

Elizabeth Sombart și Pierre Vallet au concertat împreună pe multe scene ale lumii, completându-și armonios interpretarile. Elevi ai marelui compozitor și dirijor român Sergiu Celibidache, cei doi muzicieni au înregistrat împreună un CD cu concertele lui Chopin, alături de Royal Phillarmonic Orchestra.

In program au fost lucrări din creația compozitorilor J.S. Bach (Concertul pentru două piane BWV 1060, în do minor) și W.A. Mozart (Concertul pentru pian nr. 23, KV. 488 în La major și Simfonia nr. 40, în sol minor, KV. 550).

Evenimentul a fost prezentat de Marius Constantinescu.

Biletele au fost disponibile în rețeaua bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

Stagiunea Regală 2016-2017 este sustinuta de BANCPOST, făcând parte dintr-o serie de proiecte și programe pe care Bancpost le-a sprijinit în mod activ de-a lungul timpului, cu scopul de a fi alături de tinerele talente și de a contribui astfel la promovarea culturii și artei în randul publicului larg.

Informatii despre muzicieni:

Elizabeth Sombart concertează în lumea întreagă, fiind invitată pe scene prestigioase precum : Théatre des Champs-Élysées din Paris, Carnegie Hall din New York, Wigmore Hall din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Suntory Hall din Tokyo, Victoria Hall din Genève, sala Palau à Barcelone. A colaborat cu artiști ca Augustin Dumay (vioara), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) si Akiko Nakajima (soprana).

A concertat alături de Orchestra Națională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München și Orchestra Simfonică a secolului XXI din Catalonia.

In 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicată la rangul de Cavaler al Ordinului Național de Merit pentru întreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor pentru cariera sa artistică. In paralel cu activitatea de solist, în 1998 Elizabeth Sombart creează în Elveția Fundația Résonnance care este prezenta în 6 țări. Filiala din Romania își desfășoară activitatea din 2013 în București.

Lavinia Dragoș s-a nascut la Satu-Mare, unde a început studiul pianului la vârsta de șase ani cu Anamaria Manfredi, obținând apoi diploma de licența și masterat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa profesor Adriana Bera.

De la varsta de treisprezece ani cânta cu Orchestra „Dinu  Lipatti” din Satu-Mare, Orchestra „Transilvania” din Cluj Napoca, Orchestra de cameră Vic și Orchestra naționala din Liban sub bagheta maestrilor Jordi Mora, Alexandru Munteanu, Franz Lamprecht, Gheoghe Costin, Alexandru Lascaie, Shinya Ozaki, Arthur Arnold, Gh.V. Dumanescu, Stefan Novak în țara și în strainatate (Düsseldorf, Barcelona, Geneva, Lausanne, Beirut).

Din 2006 se stabileste în Franța, unde o întâlnește pe Elizabeth Sombart și Jordi Mora (discipoli ai lui Sergiu Celibidache), alături de care descoperă și aprofundează fenomenologia muzicală. In 2013 a înființat filiala Résonnance România, urmărind difuzarea muzicii clasice și promovarea excelenței în muzică.

Dirijorul francez Pierre Vallet este recunoscut in întreaga lume pentru talentul său muzical, care i-a adus colaborari cu cele mai celebre opere din lume. Recentele sale colaborări includ opere ca: Madam Butterfly (Puccini) și Faust (Gounod) la Metropolitan Opera New York, Faust la Gran Teatro del Liceu Barcelona, La Juive la Göteborg Opera Sweden și Madam Butterfly la Tokyo Bunka Kaikan. Pierre Vallet a înregistrat concertele de pian ale lui Chopin împreuna cu artista Elizabeth Sombart și Royal Philharmonic Orchestra la Abbey Road Studios, CD lansat în aprilie 2015.

Educator dedicat, Pierre Vallet este lector și profesor invitat la cele mai celebre programe de pregătire, precum Lindemann Young Artist Development Program at the Metropolitan Opera, Steans Music Institute at the Ravinia Festival in Chicago, Tanglewood Music Center, Wolf Trap Opera company și Houston Grand Opera Studio.

Pierre Vallet a studiat dirijatul și teoria fenomenologiei muzicale cu Sergiu Celibidache și pianul la Ecole Normale de Musique de Paris și la Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris.

Organizator: Asociația Culturală Radu Chișu

Concert recomandat de RFI România

Partener principal: Bancpost

Parteneri: Filarmonica George Enescu, Volvo, Negro 2000, Fundatia Resonnance Romania

Parteneri instituționali: Posta Româna, BILETE.RO, Qwellman, Way Media, Ella Traveland, Asociatia Elite  Art Club Unesco, Jeunesses Musicales Romania, statuidedaci.ro.

Parteneri Media: The Art of Living, life.ro, societatesicultura.ro, intervio.ro, iqool.ro, autentici.ro, LiterNet

Sursa : Camerata Regală