Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Conferința Dialoguri Necesare cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu

plesu_liiceanu_.jpg

Conferința "Dialoguri Necesare cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu: Iubirea ca resursă a transformării și a împlinirii", București 2017
Conferința "Dialoguri Necesare cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu: Iubirea ca resursă a transformării și a împlinirii", București 2017
Image source: 
Revista Cariere

Vineri, 10 martie 2017, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel a avut loc cea de-a VII-a ediţie a seriei de conferinţe „Dialoguri Necesare”, o nouă întâlnire-eveniment cu Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, pe tema „Iubirea ca resursă a transformării şi a împlinirii”, organizată de Revista CARIERE.

„Nu te învață nimeni ce este iubirea”
„Simțiți-vă bine cu voi!”. Înconjurul iubirii în trei ore, cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu

La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, din diverse domenii, inclusiv din mediul cultural și corporate: top şi middle manageri, specialişti, intelectuali, liberi profesionişti şi antreprenori.

Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu au oferit un regal al ideilor și discursului cu privire la iubire, făcând publicul să aplaude în repetate rânduri, la scenă deschisă și, de asemenea, să îl aducă în „starea” de a reflecta la ce iubim, la ce sperăm, la ce facem cu fricile noastre și, de ce nu, la ce facem cu iubirea în cele din urmă.

„Nu facem decât să continuăm formula dialogurilor, începută cu ceva timp în urmă”, a spus Gabriel Liiceanu printre altele, adaugând că „nu te învață nimeni ce este iubirea, ce e toleranța, sau ce este moartea şi nici celelalte <<noduri ale vieţii umane>>”. Și „sunt virtuți, situații, care nu se pot învăța”, după cum a subliniat Andrei Pleșu, care a ținut să adauge că „există o aură nemeritată a iubirii, care anulează expresia”.  

Încă de la începutul conferinţei, Gabriel Liiceanu ne-a îndemnat să reflectăm la întrebarea „Care e cea mai grea meserie din lume?”:

„Dacă v-ați întreba care e cea mai grea meserie din lume, ați veni cu raspunsuri diferite, a spus Liiceanu. „Dar dacă cineva ar răspunde <Cea mai grea este meseria de om>...? (...) Atunci, dacă cea mai grea meserie este să fii om în lume, atunci iubirea este nodul central al acestei meserii”.

Pentru Andrei Pleşu, „iubirea este ceva mai sobru, mai delicat, care exclude drăgălășenia cosmică. (…) Fără iubire de sine nu există iubire de altul. Simțiți-vă bine cu voi!”, este sfatul pe care ni l-a dat Andrei Pleșu - „Ca să faci un bine cuiva, trebuie să renunți la tine. Pentru acțiunea caritabilă e nevoie de uitare de sine, nu de iubire de sine”.

Lector Universitar Dr. Liliana Țuroiu, creatoarea proiectului și colecției „Zestrea” (unul dintre partenerii evenimentului fiind - „Zestrea” by Liliana Ţuroiu - promotorul valorilor autentice românești) a ținut să sublinieze că s-a regăsit în acest eveniment în momentul în care „Dialogurile Necesare” au evidențiat capacitatea noastră de a ieși din eul propriu atunci când iubim. „Mi-am regăsit în judecata aceasta despre iubire întregul demers al proiectului Zestrea, de la povestea nespusă din spatele pieselor, până la fiecare detaliu și semn din broderie făcute cu dragoste pentru oameni, pentru tradiție, pentru oameni și pentru viață”, a declarat Liliana Țuroiu.   

Mai multe detalii despre acest eveniment puteţi găsi pe site-ul www.dialoguri-necesare.ro

Organizatorii mulțumesc partenerilor care i-au sprijinit în organizarea acestui eveniment şi participanţilor care au fost alături de ei.

Partener: Telekom Romania;
Parteneri de networking: Deutsche Bahn Cargo România, Business Intelligence Alliance (BIA) şi IQOS;
Promotor al valorilor autentice româneşti: „Zestrea” by Liliana Ţuroiu;

Cu sprijinul: Noblesse Interiors, Librăriile Humanitas, HR Club, ERUDIO, Institutul Aspen România, AMCOR, Professional Women’s Network, Artmark.

Parteneri media:  RFI România, Revista HR Manager, Biz, Wall-Street, Forbes, Doingbusiness.ro, Ziarul Metropolis.

*CARIERE este singura publicaţie de leadership şi atitudine profesională din media de business românească. Cu apariţie lunară, este tipul de revistă-partener, o sursă la îndemână pentru inspiraţie şi pentru bunele decizii.

Sursa : Revista Cariere