Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Piesa de teatru - Fugato Labile: Camille Claudel la MNAR

afis_camille_claudel.jpg

Afiș Piesa de teatru - Fugato Labile: Camille Claudel
Afiș Piesa de teatru - Fugato Labile: Camille Claudel
Image source: 
MNAR

În conexiune cu expunerea temporară în Galeria de Artă Europeană a operei de artă Sculptorul Rodin, pictând, de Camille Claudel (1 martie – 4 iunie 2017) în cadrul programului de conferinte Opere în prim plan, Muzeul Național de Artă al României vă invită la o piesă de teatru dedicată vieții și operei sculptoriței franceze menită a pune în valoare personalitatea unei artiste mai puțin cunoscute pe scena artistică modernă.

Piesa de teatru va prezenta publicului o perspectiva actuală asupra biografiei și creației sculptoriței, într-o perioada în care opera ei este recuperată la nivel internațional prin expoziții temporare și cataloage dedicate, evenimente care au culminat recent cu deschiderea unui muzeu închinat lui Camille Claudel la Paris.

,,Camille Claudel. Femeia artist cunoscută mai mult pentru relația ei cu Rodin (căruia i-a fost elevă, confidentă, iubită și muză) și-a depășit timpul și a fost dată uitarii chiar de oamenii cei mai apropiați ei. Un destin remarcabil, atât prin forța cu care a pătruns și a reușit în lumea artistică, cât și prin tragismul care i-a marcat sfârșitul. Paul Claudel, fratele ei mai mic, spunea ca ar fi fost înzestrata cu toate darurile; considerata genială, inteligentă, cultivată, de o frumusețe izbitoare - a fost dăruita acestei lumi pentru a revela frumosul. Camille Claudel a adus sculptura într-un punct în care echilibrul sfida zborul. Nu a fost însa lasata sa zboare. Nu o permiteau prejudecățile timpului. Nu se cădea. Nu era voie… Camille Claudel a luptat cu fiecare NU al timpului ei... devenind ea însasi un NU, refuzând să mai lucreze, să mai existe. A trebuit să treacă aproape un secol pentru a se i se recunoaște geniul.“ declara regizoarea piesei, Liana Ceterchi.

Fugato Labile: Camille Claudel

Distribuție: Liana Ceterchi, Teodora Toader, Cezara Munteanu

Traducerea: Edith Negulici
un spectacol al Asociatiei Femeilor din Teatru IF.../DACĂ …PENTRU FEMEI

Muzeul Național de Artă al României, Sala Auditorium

  • Vineri, 21 aprilie 2017, ora 19.00 - Intrare liberă

  • Vineri 12 mai 2017, ora 19.00 - Intrare libera

Sursa : Muzeul Naţional de Artă al României