Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Conferința "Țăranii, agricultura și subvențiile: promisiuni și înfundături" la Clubul Ţăranului

afis_promisiuni_si_infundaturi_conf_sosea_mtr.jpg

Afiș Conferința - Țăranii, agricultura și subvențiile: promisiuni și înfundături
Afiș Conferința - Țăranii, agricultura și subvențiile: promisiuni și înfundături
Image source: 
MNȚR

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 27 aprilie 2017, ora 18.00, la Clubul Țăranului, la conferința "Țăranii, agricultura și subvențiile: promisiuni și înfundături".

Conferința este susținută de Bogdan Iancu (MNȚR/SNSPA) și Monica Stroe (SNSPA).

Intrarea este liberă.

În ultimul deceniu, după integrarea României în UE, subvențiile agricole au devenit o sursă de venit foarte importantă pentru gospodăriile rurale autohtone. Exigențele sistemului de subvenții agricole și de mediu promovate de Politica Agricolă Comună (PAC) necesită eforturi de înțelegere și adaptare din partea țăranilor angajați în agricultura de semi-subzistență. Rolul distribuit acestora pare să îi proiecteze mai degrabă în poziția de custozi ai naturii decât în cea de producători de alimente.

În plus, legitimitatea și continuitatea anumitor utilizări tradiționale ale terenurilor și a resurselor naturale sunt reconfigurate radical.

Plecând de la o serie de exemple etnografice, Bogdan Iancu și Monica Stroe vor investiga care sunt înțelesurile, efectele și răspunsurile locale ale practicării agriculturii în relație cu regimul subvențiilor.

Sursa : MNȚR

526