Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noaptea Muzeelor la MNAR

panorama_mnar_noaptea.jpg

Panorama MNAR noaptea
Panorama MNAR noaptea
Image source: 
MNAR

Muzeul Național de Artă al României, Asociația Prietenii MNAR și Fundația Orange vă invită în 20 mai la Noptea Muzeelor 2017.

Pentru a sublinia importanța frecventării muzeelor și a felului în care acestea se apropie de vizitatori, ediția din acest an se desfășoară sub genericul „Cu prietenii la Muzeu”.

Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României, care și-a reluat activitatea la începutul anului 2017, invită vizitatorii de Noaptea Muzeelor să participe la un traseu-concurs cu premii în Galeria de Artă Europeană, să socializeze alături de prieteni și familie în Curtea de Onoare a fostului Palat Regal și să răspundă unui chestionar legat de activitatea Muzeului Național de Artă al României.

Tot cu acest prilej va fi lansată aplicația „ARTmobile – Un muzeu la îndemână!” pentru Android și iOS, realizată în cadrul programului „Lumea prin culoare și sunet” finanțat de Fundația Orange. Vizitatorii vor putea descărca aplicația care permite descifrarea poveștilor din spatele unora dintre cele mai îndrăgite lucrări din galeriile permanente ale muzeului.

Publicul va beneficia de echipamente speciale puse la dispoziție de Orange România și Fundația Orange pentru a facilita celor interesați descărcarea aplicației pe propriile telefoanele inteligente, contribuind astfel la transformarea radicală a vizitei în muzeu!

Răspunzând apelului lansat de Delegația Permanentă a Republicii Irak la UNESCO, MNAR va expune în mod excepțional un vas de ceramică din Zona Golfului Persic din Colecția de Artă Orientală, atrăgând atenția asupra pericolului la care este expus patrimoniul muzeal din zonele de conflict în general și din Irak în special.

Program Noaptea Muzeelor, sâmbătă 20 mai:

La sediul central (Calea Victoriei, nr. 49-53):
•    vizite ghidate începând cu orele 11.30, 14.00, 16.30 în Spațiile istorice ale fostului Palat Regal;
•    vizitarea Galeriei de Artă Europeană și Galeriei Naționale în intervalul orar 19.00-05.00.

La Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei, nr. 111):
•    vizitarea Expoziției Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare, în intervalul orar 19.00-05.00.

Intrarea este gratuită.

Sâmbătă, 20 mai, și duminică, 21 mai, muzeele satelit - Muzeul Zambaccian, Muzeul Theodor Pallady și Muzeul Colecțiilor de Artă (cu excepția expoziției temporare Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare inclusă în programul Nopții Muzeelor) - vor fi deschise după programul normal: 11.00 – 19.00.

Duminică, 21 mai, Muzeul Național de Artă al României (sediul central) va fi închis.

 Sursa : MNAR