Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oameni și case la RFI România

RFI România transmite în direct din holul central al Universității din Craiova. Vineri 19 mai, ora 10.00, vom vorbi în emisiunea Zebra despre « Oameni și case » din timpul Primului Război Mondial.

Multe clădiri din Craiova au trebuit refăcute la sfârșitul Primului Război Mondial. Palatul de Justiție, abia terminat în 1916, a fost lăsat într-o stare jalnică după ocuparea lui de către autoritățile germane, la fel ca multe alte locuințe particulare.
Oamenii din zonă s-au organizat în grupări de rezistență. Un exemplu este  „Haiducul Victor” - Victor Popescu - , cel care trecea neobservat pe lângă patrulele germane deghizat în cioban, preot sau cerşetor. Nemții puseseră chiar o recompensă pe capul acestuia.
Timp de trei ore, Mihaela Dedeoglu va dialoga despre « Oameni și case » cu istorici, reprezentanți ai minorităților și artiști locali.

Vino vineri 19 mai, ora 10.00, în holul central al Universității din Craiova pentru o ediție specială a emisiunii Zebra. Accesul este liber.

« Oameni și case », un proiect special RFI România în parteneriat cu Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, co-finanțat de Administrația  Fondului Cultural Național.