Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cehov - Kordonsky - Laborator de teatru, primul mare eveniment din cadrul FNT 2017

afis_cehov_kordonsky_laborator_de_teatru.jpg

Afiș Cehov - Kordonsky - Laborator de teatru
Afiș Cehov - Kordonsky - Laborator de teatru
Sursa imaginii: 
FNT

Unul dintre cei mai îndrăgiți regizori de marcă ai momentului, Yuri Kordonsky, va susține un laborator de creație intensiv, dedicat unui număr de 27 de tineri actori români. Laboratorul de teatru se va desfășura în perioada 22 – 28 iulie, în București, la Teatrul Național „I.L. Caragiale”.

Festivalul Național de Teatru și Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” organizează Cehov|Kordonsky. Laborator de teatru susținut de regizorul Yuri Kordonsky în România.

De-a lungul celor 7 zile, în perioada 22-28 iulie, Yuri Kordonsky va aborda lucrul pe texte de A. P. Cehov, metodologia masterclass-ului mixând experiența sa în multiplele montări ale pieselor cehoviene cu cea  de profesor de regie și actorie în școli prestigioase de teatru, precum Columbia University, UC San Diego, George Washington University, Colgate University sau Eugene O’Neill Theater Center.

În prezent, Yuri Kordonsky este Profesor de Regie în cadrul Yale School of Drama.

Programul masterclass-ului va îmbina elemente de teorie cu lucrul practic pe scene din piesele Pescărușul, Trei surori, Unchiul Vania și Livada de vișini.

Ediția din acest an a FNT se va desfășura între  20 și 30 octombrie 2017.

Informații despre festival puteți găsi accesând www.fnt.ro.

Sursa : FNT