Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI România organizează cea de-a VIII-a ediție Park(ing) Day

Vineri 15 septembrie, RFI te invită să participi la Park(ing) Day, unul dintre cele mai neconvenţionale evenimente de mediu din România. Pentru o zi, îmbrăcăm cu gazon strada Lipscani, vom planta flori şi vom aduce Luna!

Luna va fi „gazda”, care vă întâmpină la intrare și vă invită să creați propria fotografie cu ea. Artistul Leonid Tishkov fotografiază de 14 ani povestea lunii pe toate continentele. A călătorit cu instalația în China, Franța, Taiwan, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă și Arctica. În mod excepţional ne trimite luna, pe 15 septembrie la Park(ing) Day.

O ediţie specială a emisiunii Rfi360 se va desfăsura în direct din studioul mobil RFI, Valentin Panduru asigurând, prin invitaţii săi speciali, "coloana sonoră" a Parking Day. 
De la ora 14:15, in strada Lipscani va cânta Alex Stefanescu, protagonistul unui one-man show muzical numit "Ziua Necunostintei", un artist ce face "victime" printre melomanii cu umor. Aici cu piesa "Dacă": 

 

 

La 15:15 Lucia vine să cânte în studioul RFI din strada Lipscani. În 2015, debuta discografic cu albumul "Silence", în prezent Lucia lucrează la al doilea produs discografic. Ascultă aici piesa "Yours":

 

 

 

 

Ultimul moment muzical al emisiunii Rfi360 apartine trupei EYEDROPS. Sunt deci şanse să ascultam câteva din cele mai importante piese ale lor, ca "Spre Soare", "Prezent", sau "Bicicleta".

 

 

 

 

Vino și tu vineri 15 septembrie să te relaxezi la iarbă verde, în Bucureşti, cu ocazia Park(ing) Day. 
Participă: Asociația SNK, Kultivă, Romprest și City Garden
Eveniment organizat de RFI Romania în parteneriat cu Apa Nova BucureştiBucurești și susținut de Primăria Municipiului București prin ARCUB,Romstal Romania și Chelgate România .

Despre RFI România
RFI România difuzează 24 de ore din 24 programe în limba română şi franceză dedicate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti, 2 jurnalişti la Paris şi o reţea de corespondenţi în lume, RFI România transmite în fiecare zi 13 ore de emisiuni proprii în limba română, cu accent pe ştiri. Postul emite în FM în România la Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, precum şi în capitala Republicii Moldova, Chişinău. Alte 60 de posturi de radio locale din ţară preiau o parte din programe.

Despre PARK(ing) Day
PARK(ing) Day este un eveniment neconvenţional de mediu, iniţiat de către studioul de Artă Rebar din San Francisco, în anul 2005. El constă în aşezarea de gazon natural pe spaţiile acoperite cu beton din marile oraşe ale lumii. PARK(ing) Day înseamnă aproape 1.000 de parcuri, în peste 160 de oraşe din 35 de ţări şi şase continente. PARK(ing) Day se desfăşoară concomitent, la nivel mondial, în a treia zi de vineri a lunii septembrie.