Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI România aduce radioul în liceu

Vineri 29 septembrie de la ora 10 începe seria de patru emisiuni speciale Zebra găzduite de licee tehnice din capitală. Prima ediţie are loc la Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice Ioan N. Socolescu în cadrul inedit al sălii de clasă.

Proiectul La școală cu Zebra îşi propune să abordeze dimensiunea urban-culturală și importanța mediului în viața cotidiană şi să încurajeze dialogul dintre elevi și invitați. Liceenii vor asista la toate etapele de realizare și difuzare a emisiunii radio din studioul mobil instalat în liceu şi vor fi 
coproducătorii emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu.

Participă personalităţi reprezentative pentru viața culturală românească, pentru implicarea lor în proiecte de sustenabilitate a mediului înconjurător şi reprezentanţi ai domeniilor profesionale specifice liceului. 

Invitații vor pune într-o nouă perspectivă rolul autoeducației, responsabilitatea pe care fiecare tânăr o are față de viitor şi vor discuta despre cum trebuie să se raporteze tinerii la un produs cultural, fie că e vorba de o clădire nouă în cartierul în care locuiesc, alegerea unui spectacol, vizionarea unui film sau a unei emisiuni de televiziune. 

Cu Zebra la şcoală este un proiect cultural cu şi despre liceeni în cadrul Programului cultural « București, Oraș participativ » finanţat de către Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Despre RFI România
RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele  în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute și realizate în comun de două redacții, una la București și alta la Paris. Știrile RFI România prezintă  actualitatea într-un mod  imparțial și serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informațiilor și punerea lor în context.  
RFI România poate fi ascultat în FM la București, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara şi Chișinău. Alte 60 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate în direct sau podcast şi pe www.rfi.ro .