Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Concertul Extraordinar de Anul Nou 2018 la ediția a V-a

afis_can_2017_fcv.jpg

Afiș Concert Extraordinar de Anul Nou 2018
Afiș Concert Extraordinar de Anul Nou 2018
Image source: 
Ilustrator Ileana Surducan

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

Supranumit „magicianul viorii”, acesta va interpreta la vioara sa Stradivarius-Vuillaume “Messiah” celebrul Concert nr. 1, în Re Major, de Niccolo Paganini, alături de cunoscuta Orchestră Symphactory, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. În partea a doua a concertului, publicul va călători în spațiul muzical spaniol prin seducătoarele Suite 1 și 2 din opera Carmen, de Georges Bizet.

Concertul nr 1 în Re Major, pentru vioară și orchestră, de N. Paganini, este una dintre cele mai iubite compoziții din repertoriul universal. Magia, forța generată de acest fragment muzical și măiestria violonistului transpun publicul într-o zonă a extazului și a emoției pure.

Muzica operei Carmen stă sub semnul libertății individuale și al magiei erotice, după cum spune dirijorul Tiberiu Soare. Pasionalul personaj feminin, celebra Carmen imaginată de G. Bizet, fascinează publicul de pe întreg Globul prin curajul, frumusețea și senzualitatea sa copleșitoare.

Concertul Extraordinar de Anul Nou – editia 2018 este organizat cu sprijinul: Casei de avocatură Bondoc și Asociații SCA, 7 Card, Grand Hotel Continental și al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Parteneri media: RFI România, TVR 3,  România Liberă, Forbes Life, Cinemagia, Agerpres, 100delocuri.ro, Bookblog, Bookhub, Bucureștii Vechi și Noi.

Biletele la concert se pot cumpăra numai prin reţeaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, benzinăriile OMV sau online.

Categorii de bilete:
Categoria I – 130 ron, Categoria II – 110 ron, Categoria III – 90 ron

Afișul este realizat de ilustratoarea Ileana Surducan.
---
Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care vă puteți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani, Fundația Calea Victoriei inspiră prin arte și cultură și susține tinerii talentați.

Fundația Calea Victoriei a reușit să ducă o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, a devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Se mândresc cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele Fundației Calea Victoria și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

Fundația Calea Victoriei mulțumește tuturor celor care le-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Sursa : Fundația Calea Victoriei