Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


RFI România prezintă webdocumentarul “Femei în război”

frontispiciu-site.png

Femei în război
Femei în război

Luni 13 noiembrie, ora 10.00, la sala Elvira Popescu din București, Bd. Dacia nr. 77,  RFI România lansează în spațiul public webdocumentarul Femei în Război.

Intrarea este liberă.

Webdocumentarul conține fotografii mai mult sau mai puțin cunoscute, dar și documente, scrisori, înregistrări audio și interviuri video cu reputați istorici din România.

Produs media inovator, proiectul editorial Femei în Război își propune să popularizeze personalități feminine și povești impresionante din perioada Primului Război Mondial.

Vor urca pe scenă realizatoarea webdocumentarului, Bianca Pădurean, împreună cu Diana Mandache, Maria Ioniță și Luminița Dumănescu, istoricii cu care au fost realizate interviurile video ale webdocumentarului. Ele vor oferi publicului mai multe detalii despre participarea româncelor în primul Război Mondial și despre efortul de război dus de femei în spitale, școli, cantine, centre de ajutor sau fabrici.

Webdocumentarul Femei în Război este un proiect RFI România finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului Acces Centenar.

 

Despre RFI România
RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute și realizate în comun de două redacții, una la București și alta la Paris. Știrile RFI România prezintă  actualitatea într-un mod imparțial și serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informațiilor și punerea lor în context.  

RFI România poate fi ascultat în FM la București, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara şi Chișinău. Alte 60 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate în direct sau podcast și pe www.rfi.ro.

 

545