Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI la Conferința femeilor francofone în România

visuels-web-conf-femmes-2.jpg

Conferința femeilor francofone în România
Conferința femeilor francofone în România

În spiritul angajamentului continuu pentru condiția femeilor din întreaga lume, posturile France Médias Monde, RFI (în limba franceză) și filiala RFI România (în limba română), propun o serie de emisiuni speciale cu ocazia Conferinței femeilor francofone organizată de OIF la București, pe 1 și 2 noiembrie.

Cei 450 de participanți vor dezbate politicile și inițiativele statelor și guvernelor francofone în favoarea egalității dintre bărbați și femei în domeniul economic. Numeroasele reportaje, interviuri și emisiuni dedicate, realizate de jurnaliștii, trimișii speciali și corespondenții RFI în România, vor face auzită vocea celor care fac să avanseze această lume încă dominată de bărbați.

 

Interviu cu Michaëlle Jean, Secretar General al Francofoniei,

realizat de Mihaela Dedeoglu (RFI România),

difuzat la RFI miercuri, 1 noiembrie, la 19:14 (ora Parisului)

și la RFI România miercuri, 1 noiembrie, la 10:20 (ora Bucureștiului)

 

La RFI în franceză

(ora Parisului)

 

> În cadrul știrilor, corespondentul RFI la București, Benjamin Ribout, realizează reportaje și intervine în direct pe întreg parcursul evenimentului.

> Emisiunea „En sol majeur”, prezentată de Yasmine Chouaki, propune două portrete de femei francofone:

- Duminică, 5 noiembrie, la 15:10: Ruxandra Zenide, regizoare româncă instalată în Elveția.

- Sâmbătă, 11 noiembrie, la 15:10: Apolline Traoré, regizoare din Burkina Faso.

> În mediile digitale, Sinatou Saka propune interviuri video cu femei francofone prezente la Conferință, transmise pe rfi.fr și rețelele sociale.

 

La RFI România în română

(ora Bucureștiului)

 

> Emisiunea „En français, s’il vous plait, prezentată de Nicolas Don

- Vineri, 27 octombrie, la 19:15, vor fi prezente în studiou Taous Djellouli și Rana Mokaddem, ambasadoarele Algeriei și Libanului în România.

- Vineri, 3 noiembrie, la 19:15, invitata emisiunii este Rennie Yotova, directoarea Biroului regional al OIF pentru țările din Europa Centrală și de Est.

> Interviu cu Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România, realizat de Ovidiu Nahoi, difuzat în cadrul emisiunii 40 de minute, duplex București - Paris, marți, 31 octombrie, la 18:30, și în ediția Matinal de Zi cu Zi din 1 noiembrie, între orele 7 și 10.  

> Emisiunea „Zebra, prezentată de Mihaela Dedoglu, propune un interviu cu Victoria Popescu, responsabilă pentru Francofonie în ministerul român al afacerilor externe, pe 2 noiembrie la 10:20.

> Interviu cu Teodor Meleșcanu, ministrul român al afacerilor externe, realizat de Ovidiu Nahoi, marți, 31 octombrie, la 13:20 în jurnalul de prânz.

> Emisiunea „Esențial, prezentată de Constantin Rudnițchi, le are ca invitate în data de 31 octombrie, la ora 19:15, pe Adriana Record, directoarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Franței în România (CCIFER) și Monica Jiman, vorbitor în cadrul Conferinței.           

> În edițiile de știri, evenimentul va fi acoperit de Ana Maria Florea Harrisson.