Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Goût de France: O cină pentru a celebra gastronomia franceză în jurul lumii

După succesul primelor două ediții, operațiunea Goût de France/Good France va fi reluată în 2017, pe 21 martie, cu dorința ca acest eveniment să devină o tradiție în fiecare primăvară.

Goût de France-Good France

Restaurante din întreaga lume sunt invitate să își depună candidatura pentru a participa la operațiunea „Goût de France/Good France”. Înscrierile se fac la adresa: http://france.fr/fr/gout-france-good-france până pe 30 ianuarie 2017.
 
Goût de France/Good France, operațiune organizată la inițiativa celebrului chef Alain  Ducasse și a Ministerului Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale, pune în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și valorizează Franța ca destinație turistică.  Mai mult ca niciodată gastronomia este unul dintre elementele cheie ale atractivității turistice a  țării.
 
Inspirându-se de la Auguste Escoffier care a inițiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” – același meniu, aceeași zi, mai multe orașe din lume, și pentru cel mai mare număr de invitați - „Goût de France/Good France”  reia această frumoasă idee cu dorința de a asocia restaurante din cele patru colțuri ale lumii.
 
Peste 2000 de chefi de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenței bucătăriei franceze și valorilor sale printr-un meniu specific: rețete inspirate din savoir-faire-ul francez.
Dincolo de participarea restaurantelor, Ambasadele franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reședințele ambasadorilor.
 
Restaurantele interesate să participe la operațiunea Goût de France/Good France sunt invitate să se înscrie la adresa online menționată mai sus sau să contacteze Ambasada Franței în România la adresa: bucarest@dgtresor.gouv.fr.