Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus: Bilanțul a crescut la 151 de morți și 3.864 de cazuri (live)

RFI România vă ține la curent cu ultimele evoluții ale pandemiei de coronavirus, în lume și în România. Statistici și informații în timp real, în format live text, foto și video. Cei care au suspiciuni că au contactat virusul trebuie să sune la 112.

Actualizare: Cele mai recente date oficiale arată că în Marea Britanie numărul persoanelor testate pozitiv se ridică la 47806 dintre care 4934 au decedat, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5903 cazuri de Coronavirus și 621 decese.

Actualizare: „La France va se masquer” (Franţa se va masca): cu acest titlu pe prima pagină a apărut publicaţia duminicală Le Journal du Dimanche pe data de 5 aprilie. Un titlu care rezumă noua strategie a autorităţilor franceze legată de rolul măştii sanitare într-un moment cînd începe şi organizarea ieşirii din carantină.

Actualizare: Italia înregistrează o importantă scădere a deceselor provocate de coronavirus și confirmă tendința pozitivă a bilanțului privind pandemia de Covid-19. În ultima zi s-au înregistrat 525 de decese (un număr redus semnificativ față de 889 cât se înregistrau pe 28 martie). Este în scădere și numărul persoanelor internate.

Actualizare:  GCS anunță încă trei decese.

Deces 151  - Bărbat, 74 ani din jud. Galați;

Deces 150 - Bărbat, 56 ani din jud. Suceava; 

Deces 149 - Bărbat, 68 ani din jud. Ilfov. 

Actualizare 5 aprilie, ora 13h40: Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș și Mehedinți, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Actualizare: Italia a raportat sâmbătă seară 681 de decese înregistrate în decurs de 24 de ore, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat în ultimele nouă zile. În total, în Italia au fost raportate 124.632 de cazuri şi 15.362 de decese. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.805 de noi cazuri. 

Actualizare 4 aprilie, ora 19h05 | GCS anunță încă șase decese:

Deces 146 - Bărbat, 61 ani din jud. Suceava;

Deces 145 - Bărbat, 84 ani din jud. Suceava;

Deces 144 - Bărbat, 53 ani din București;

Deces 143 - Femeie, 79 ani din jud. Hunedoara;

Deces 142 - Bărbat, 78 ani din jud. Hunedoara;

Deces 141 - Bărbat, 51 ani din jud. Hunedoara. 

Actualizare: Prin Ordonanța Militară nr. 7 au fost suspendate toate zborurile spre și dinspre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran.  Localitatea Țăndărei intră în carantină. 

Pentru a părăsi locuința aveți nevoie de declarație pe proprie răspundere. De asemenea Ordonanța Militară nr. 3, Ordonanța Militară nr. 4, Ordonanța Militară nr. 5, Ordonanța Militară nr. 6 sunt în continuare în vigoare.

Actualizare: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că se infirmă decesul din cazul 137 de la Galați. Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel național sunt înregistrate 140 decese.

Actualizare: Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt în județul Suceava: 967, urmat de București cu 550 și de Neamț, cu 148. În județul Timiș sunt 136 de persoane infectate cu coronavirus.

Actualizare: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă principalele prevederi ale Ordonanței Militare nr. 7, printre care instituirea carantinei totale în orașul Țăndărei, avertizând că sunt strict interzise ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice. 

De asemenea, Vela a mai anunțat suspendarea tuturor zborurilor efectuate spre și dinspre Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, pentru 14 zile, începând cu 5 aprilie ora 23:00, ora României.

Actualizare:  Șeful corpului de control al Ministerului Sănătății este in prezent asimptomatic și se află internat din noaptea trecută la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Testul la COVID-19 al ministrului Nelu Tătaru este negativ.

Actualizare:  ​Ministerul Sănătății confirmă că directorului Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la COVID-19.  Acesta se află internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Constanța. În acest caz s-a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. Mai mult, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi  luate măsuri de dezinfecție.

În această dimineaţă, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru i-au fost  prelevate probe pentru un nou test COVID-19.

Actualizare: Acord privind intrarea în Germania a lucrătorilor sezonieri. Ambasada României în Republica Federală Germania a anunțat, în această dimineață, într-o postare pe Facebook, că  țara este pregătită să primească 80.000 de lucrători sezonieri din statele europene, în lunile aprilie și mai, pentru recoltarea culturilor agricole.

 

- Coronavirus: Bilanțul evenimentelor din perioada 12 martie - 4 aprilie