Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ioan Oltean, vicepreşedinte PDL, despre alegerile prezidenţiale

ioan_oltean_-_pdl.jpg

Ioan Oltean ar fi vrut o diferenţă de cinci-şase procente între Ponta şi Iohannis în primul tur al alegerilor prezidenţiale

"Este un scor bun, care în linii mari se înscrie în parametrii pe care noi ni i-am propus. Sigur, unii dintre noi ne aşteptam la un scor mai bun, la o diferenţă mai mică între cei doi protagonişti. Personal, aş fi vrut să fie cinci-şase procente şi cred că s-ar fi putut ajunge acolo, dacă Alianţa s-ar fi mobilizat la maximum în toate judeţele ţării".

"Nu e vorba de staff-ul de campanie, pentru că staff-ul de campanie a fost extrem de mobilizat. Sunt însă judeţe cu un potenţial mult mai ridicat, în care noi am crezut şi în care noi am sperat şi care în opinia mea n-au dat randamentul pe care şi l-au propus, pe care ni l-am propus împreună, mai ales în judeţe în care conducerile judeţene se aflau la nivelul Partidului Naţional Liberal, judeţe în care liberalii aveau organizaţii mai puternice decât ale Partidului Democrat Liberal, acolo noi contam pe scoruri mult mai ridicate. Alianţa Creştin Liberală a obţinut un scor foarte bun doar în Transilvania şi acolo în organizaţii în care puternice erau cele ale Partidului Democrat Liberal. Or există zone ale ţării, Muntenia, Moldova, unde Partidul Naţional Liberal avea organizaţii puternice, avea preşedinţi de organizaţii, preşedinţi de consilii judeţene, avea o structură politică împreună cu a Partidului Democrat destul de puternică, dar acolo rezultatele sunt sub aşteptările noastre".

 
Interviu: Cosmin Ruscior in dialog cu Ioan Oltean