Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ecaterina Andronescu la RFI: ”Nu funcția e importantă, ci competiția”

ecaterina_andronescu.jpg

Ecaterina Andronescu, senator PSD
Image source: 
Facebook / Ecaterina Andronescu

“Nu e importantă funcția, este importantă competiția, în orice partid trebuie să existe competiție. Din acest punct de vedere, am considerat că este potrivit să mă înscriu. Pentru această competiție ”, spune la RFI Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD.

Întrebată dacă declarația sa, potrivit căreia la acest congres nu trebuiau făcute alegeri ci trebuia discutat și stabilit un proiect de țară pe termen lung, l-a deranjat pe Liviu Dragnea, doamna Andronescu a precizat:

”Declarația am făcut-o nu acum ci în precedentul Comitet Executiv... În statutul partidului se spune că noi avem două tipuri de congrese: unul ordinar în care se alege conducerea, inclusiv președintele, președintele exectiv și vicepreședinții -  pentru că potrivit actualului statut secretarul general nu este ales în congres - și congres extraordinar care este dedicat unui anume moment politic. După părerea mea, aflându-ne în interiorul mandatului de 4 ani, nu era nevoie neapărat să facem aceste alegeri acum, ci să ne ocupăm puțin de viziunea pe care PSD o dă României pentru următorii 10-15 ani. Puteam porni de la proiectul de țară propus de Academia Română. Oamenii așteaptă de la noi nu să ne vadă cum ne împărțim funcțiile, ci ce facem pentru ei... Așteptările oamenilor față de noi e uriașă, trebuie să ducem la capăt proiectele de care țara are nevoie”

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, și-a depus candidatura pentru funcția de președinte executiv al PSD, deşi nu este susţinută de filiala PSD Bucureşti, organizaţia din care face parte, cerând explicații pentru prăbușirea din sondaje.

24 de social-democrați se luptă pentru o funcție. Cea mai râvnită funcție este cea de președinte executiv. Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu s-au înscris în cursă.  Decizia finală va fi luată prin vot, la congresul de mâine.

 

Asculă aici interviul integral:

Ecaterina Andronescu despre Congresul PSD