Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dragoș Cabat, analist: Rectificarea bugetară, practic negativă

dragos_cabat.jpg

Image source: 
Facebook / Dragoș Cabat

În timp ce premierul Viorica Dăncilă vorbește despre o rectificare pozitivă, opoziția vorbește despre una negativă. Cum este de fapt? L-am întrebat pe analistul economic Dragoș Cabat:

“În realitate avem un deficit bugetar care este mai mare decât anul trecut. Rectificarea poate fi numită pozitivă, pentru că au fost venituri bugetare mai mari decât anul trecut, deci venituri în plus. Și atunci avem acest plus de aproape 6 miliarde care trebuie repartizat. Dar, cheltuielile au crescut mult mai mult decât acești 6 miliarde, în așa fel încât deficitul este mai mare decât anul trecut, mult mai mare decât luna trecută… Deci rectificarea este practic una negativă,  dar, din punct de vedere tehnic, poate fi prezentată ca o rectificare pozitivă”.

”În realitate este foarte posibil să vedem în cea de-a doua parte a anului, ca în fiecare an de altfel, din cei 30 de după Revoluție, o tăiere a cheltuielilor pe partea de investiții în special”.

”Bugetul se îndreaptă într-o gaură și probabil că nici nu se vor încadra în cei trei la sută deficit bugetar, deși au anunțat un deficit de 2, 97; trebuie să mai vedem până la sfârșitul anului.”

 
Analistul economic Dragoș Cabat despre rectificarea bugetară