Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Claudia Țapardel, europarlamentar PSD: Comisia Europeană nu ajută suficient România pentru atragerea fondurilor

tapardel.jpg

Claudia Țapardel

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel cere Comisiei Europene să ajute mai mult România pentru atragerea fondurilor europene. Ea spune la RFI că Bruxelles-ul ar putea face mai mult pentru România, renunțând la o parte din condiționalitățile impuse pentru finanțarea proiectelor și, pe de altă parte, prin oferirea de asistență tehnică.

Este adevărat că , pe de o parte, România face eforturi pentru a accesa fondurile europene. Dar în același timp avem nevoie și de mai  mult sprijin din partea Comisiei Europene. Sprijinul Comisiei Europene nu este suficient. România se confruntă cu anumite condiționalități în domeniul accesării fondurilor europene, cu care nu se confruntă alte state membre. Este evident că și acest lucru îngreunează absorbția. În același timp, eu în intervențiile mele și în discuțiile se la nivelul parlamentului European și în prezența Comisiei Europene am insistat pe necesitatea de a ni se oferi asistență tehnică, de care și alte state membre au beneficiat”.

De asemenea, Claudia Țapardel, care face arte din comisia de Transporturi a parlamentului European, crede că guvernul român are motive întemeiate pentru a construi autostrada Iași-Târgu Mureș prin parteneriat public-privat.
Am discutat și eu la Bruxelles cu asociația care susține această autostradă și cred că cel mai important lucru este ca această autostradă să se facă. Dacă ministrul a decis că această autostradă se poate face mai ușor prin parteneriat public-privat , cred că putem să-i dăm credit. Sau să avem o discuție cu ministrul transporturilor prin care să ni se spună de ce este oportun ca această autostradă să fie construită prin parteneriat public-privat”, a spus Claudia Țapardel.
 
Claudia Țapardel a mai afirmat că Parlamentul  European nu ar trebui să discute o rezoluție privind modificările legislative din România în domeniul justiției. O spune la RFI eurodeputata PSD Claudia Țapardel. Ea spune că problema corupției afectează și alte state membre, iar România nu este o țară căreia să i se poată dicta din afară.

 
Asculta interviul realizat de Ovidiu Nahoi cu Claudia Țapardel