Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dumitru Coarnă, preşedinte SNPPC, despre bugetul MAI și protestul polițiștilor

Dumitru Coarna

Dumitru Coarnă, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România
Sursa imaginii: 
Facebook/Dumitru Coarnă

Era fantastic de bine dacă noi bugetul MAI de 20 de ori față de 2018. E vorba de procent acolo, cu 20% mai mult față de 2018, justificat pentru faptul că-n 2019 avem alegeri europarlamentare în 26 mai, iar în noiembrie avem alegeri prezidențiale, iar Ministerul de Interne organizând aceste alegeri, au fost prinși bani în bugetul nostru.  Să înțeleagă lumea, nu e o majorare pentru salarii.

Polițiștii, lucrătorii de penitenciare și rezerviștii militari ies în stradă, pe 7-8 februarie și în 9 mai, pentru condiții de lucru mai bune, încetarea discriminării pensionarilor militari și salarizare echitabilă

“Dacă un polițist local are salariu de încadrare de 4.500 de lei - și vorbim de un polițist cu studii medii - , un polițist din cadrul Poliției Naționale, cu studii superioare, are un salriu de încadrare de 3.000 de lei. Acum s-au majorat cu 25% salariile de bază, dar ne-au înghețat sporurile. Sporul pentru munca de noapte în mod logic și legal ar trebui aplicat la noua valoare a salariului de bază, adică o majorare de 400-500 de lei, dar ei au inventat alte ecuații financiare și ca să ne fure din nou la salariu aceste sporuri se aplică la valoarea înghețată în 2018, adică valoarea nominal mai mică. Sigur că 25% din 3.000 de lei nu este egal cu 25% din 4.500 de lei”.

 
Dumitru Coarnă, preşedinte SNPPC, despre bugetul MAI și protestul polițiștilor