Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Diaconescu: Absența membrilor Guvernului la Sibiu este o greșeală

diaconescu.png

Sursa imaginii: 
RFI România

Liderii social-democrați europeni, veniți la Sibiu pentru summitul informal, prezintă oferta europeană pentru România și cu ei trebuia discutat - iată ce spune la RFI fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de externe critică absența de la Sibiu a membrilor Guvernului și a liderilor PSD, afirmând că auto-izolarea lor reprezintă o greșeală. Cristian Diaconescu spune că acest summit pune bazele negocierilor pentru viitoarele funcții relevante la nivelul Uniunii Europene și că absența membrilor guvernului reprezintă un dezavantaj pentru România.

”Cu acești oameni trebuia discutat. Ei aduc oferta lor pentru ca România să se profileze în acest dialog european. Nu poți pretinde doar șefului de stat să participe la aceste negocieri. Faptul de a nu avea miniștri, în condițiile în care ai aici toată conducerea și toată gândirea europeană, este impardonabil. Nu se poate invoca niciun fel de incident politic intern pentru a justifica o asemenea absență.

Era obligatoriu ca reprezentanții statului să aibă la Sibiu acei vectori prin care să știe ce urmează să se întâmple, care sunt punctele care vor reclama o promovare a poziției României la un moment dat, cum se va reconfigura sistemul european”, a spus Cristian Diaconescu.

 

 

 
Invitatul dimineții la RFI, Cristian Diaconescu, despre Summitul UE de la Sibiu