Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


După summit, la Sibiu va rămâne dorința de a fi in centrul problemelor

bondrea.png

Prof. Dr. Ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, în studioul mobil RFI România de la Sibiu
Sursa imaginii: 
RFI România

”Există la nivel european, dar și național, pericolul de a derapa spre un naționalism prost înțeles. E nevoie de mai multă unitate. Trebuie păstrat spiritul național, dar integrat în structura UE”, spune la RFI prof. Dr. Ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu.

După acest summit Sibiul va fi cel mai monitorizat oraș din România și cred că e bine. La Sibiu va rămâne dorința de a fi in centrul problemelor, mai spune rectorul universității.

În opinia sa este nevoie urgentă de strategii guvernamentale pe termen lung, în special în domeniul digitalizării, dar și în alte domenii economice. ”Schimbările sunt foarte rapide în toate domeniile, ele vin ca un val peste noi. Sunt meserii pentru care îi pregătim pe studenți și între timp meseriile respective dispar. Fără strategii ieșim din competiție”, spune profesorul Ioan Bondrea.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Centrul pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning București, a organizat Conferința Internațională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”, în perioada 8-10 mai 2019, în contextul desfăşurării, tot în acest oraş, a Summit-ului Consiliului European, în data de 9 mai 2019. Evenimentul se înscrie în cutuma think – tank-urilor internaţionale de a dezvolta, în marja marilor summituri – NATO, UE, tematice – şi reuniuni de dezbatere la nivelul experţilor şi formatorilor de opinie. 

 

 
Prof. Dr. Ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, invitatul dimineții la RFI România