Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, despre rocada din mai de la guvernare și candidatul PSD la Președinție

Vasile Dincu rocada guvernare candidat PSD Presedintie.jpg

Vasile Dîncu: Cred că nici una din părți nu ține foarte mult să se respecte neapărat litera protocolului coaliției
Vasile Dîncu: Cred că nici una din părți nu ține foarte mult să se respecte neapărat litera protocolului coaliției
Sursa imaginii: 
Facebook/Vasile Dîncu

Despre rocada de la guvernare: ”Eu cred că rotația din mai se va produce fără incidente, chiar dacă astăzi există o oarecare dezbatere în ceea ce privește schimbarea de ministere (...). Cred că este loc de negocieri și cred că nici una din părți nu ține în mod automat, nu ține foarte mult să se respecte neapărat litera, dar dacă va trebui să se respecte litera acestui protocol, aceasta bineînțeles că este prima soluție”.

Despre candidatul PSD la Președinție: ”Noi ne-am gândit serios de faptul că PSD ar putea accepta o candidatură a unui intelectual de stânga, evident, în jurul căruia să se creeze o platformă de susținere formată din partidele care sunt în această parte a spectrului politic sau și din societate civilă (...). Nu este o soluție pe care să nu o luăm în calcul, este o soluție la care chiar ne-am gândit serios și Marcel Ciolacu a vorbit serios când a spus asta”.

 
Vasile Dîncu, despre rocada de la guvernare și viitorul candidat al PSD la Președinție