Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sorin Cîmpeanu: Nu există metodologia pentru revocarea titlului științific de doctor al premierului

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a fost Invitatul dimineții în Matinalul RFI. Astăzi este ultima zi în care părinții mai pot depune cerere de înscriere a copiilor la cursurile de religie din școli. O discuție pe marginea acestui subiect controversat, pentru care a fost nevoie și de intervenția Curții Constituționale pentru a regla din punct de vedere juridic chestiunea. Pentru examenele naționale de anul acesta nu se prevăd schimbări majore în metodologia de examinare, prin urmare, o veste bună pentru cei care sunt la finalul ciclurilor de învățământ, clasa a opta și a douăsprezecea.

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu a spus în această dimineață la RFI că pentru cei care dau anul acesta examenele naționale, respectiv clasa a opta și a douăsprezecea, nu se prevăd schimbări majore. Nu este normal să mai schimbăm ceva cu trei luni înainte de examen, a spus ministrul Cîmpeanu.

Nu există metodologia necesară revocării unui titlu științific

Nu există o altă cerere de revocare a titlului științific a premierului Victor Ponta în afara celei depuse anterior ordonanței 94/2014, ulterior modificată și chiar dacă ar exista o altă cerere, acesteia nu i se poate da curs întrucât nu există metodologia necesară. Este explicația ministrului educației Sorin Cîmpeanu despre situația legată de titlul de doctor în drept a premierului.

 
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, invitatul dimineții la RFI