Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ecaterina Andronescu: ”Schimbările în gimnaziu trebuie să înceapă cu formarea profesorilor”

Președinta Comisiei pentru Învățământ din Senat, Ecaterina Andronescu, susține schimbarea radicală a curriculei pentru gimnaziu, însă atrage atenția că aceasta presupune mai întâi formarea profesorilor. Ecaterina Andronescu a spus, pentru RFI, că nu trebuie așteptat până când primele generații de profesori vor ieși de pe băncile facultăților.

Formarea continuă a cadrelor didactice ar trebui să înceapă imediat, inclusiv  cu ajutorul fondurilor europene, astfel încât primele schimbări să poată fi introduse chiar din această toamnă.

Declarația vine în contextul încheierii dezbaterilor publice pe marginea noii structuri de învățământ gimnazial, care, potrivit mai multor propuneri venite din partea experților, ar putea cuprinde comasarea unor materii dar și apariția unor discipline noi, cum ar fi educaţie pentru drepturile copilului, tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor sau educaţie pentru sănătate.

O anchetă rapidă în cazul  de la CN Tudor Vianu
Președinta Comisiei pentru Învățământ din Senat cere Inspectoratului Școlar al Municipiului București și structurilor abilitate ale ministerului o concluzie cât mai rapidă asupra cazului de la Colegiul Național Tudor Vianu din București. 
Ecaterina Andronescu a spus la RFI că este în joc reputația unuia dintre cei mai buni profesori de matematică și a atras atenția că acest caz ar trebui să ducă la o regândire a relației dintre profesori, părinți și elevi, în cadrul procesului educațional. 
Reamintim că pe rețelele de socializare au apărut acuzații potrivit cărora profesorul de matematică Severius Moldoveanu ar fi avut o atitudine umilitoare față de un elev. Ulterior, acuzațiile au fost dezmințite de către alți elevi, care au venit în sprijinul profesorului.   Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a decis să dispună un control în regim de urgență la Colegiul Național "Tudor Vianu" pentru clarificarea situației.