Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Turcan: «Ludovic Orban ar trebui să fie candidat unic al dreptei»

turcan.jpg

Vicepreședintele PNL Raluca Turcan

Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan declară la RFI că formaţiunile de centru dreapta angrenate în lupta pentru Primăria Generală a Bucureştiului ar trebui să-l susţină pe candidatul PNL, Ludovic Orban. Ea cere iniţierea unui dialog politic pe această temă şi afirmă că, dacă nu se va ajunge la o poziţie comună, aceasta va fi în favoarea stângii.

Raluca Turcan afirmă că partidele de centru-dreapta ar trebui să iniţieze un dialog pe această temă şi să lase la o parte orgoliile.

În aceeaşi discuţie, deputatul Raluca Turcan, care este şi secretar al Comisiei pentru Învăţământ, ştiinţă, Tineret şi Sport, a salutat decizia ca din viitorul an şcolar, statul  să acorde aceeași subvenție de bază, atât pentru şcolile publice cât şi pentru școlile private şi confesionale.

Acest principiu era prevăzut atât în Constituţie cât şi în Legea Educației Naționale, dar aplicarea ei a fost amânată până acum. La iniţiativa PNL, Parlamentul a aprobat încă din sesiunea trecută un proiect de lege care nu mai permite amânarea subvenţionării învăţământului privat, iar guvernul a aprobat şi normele de aplicare.

De această prevedere vor beneficia circa 60.000 de elevi din sistemul privat. Raluca Turcan crede însă că, odată cu scăderea taxelor, învăţământul privat se va dezvolta, iar sistemul public va fi degrevat, cu efecte benefice pentru elevi şi profesori.