Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Nicolicea (PSD): Nu are nimeni un “pragometru” pentru abuzul în serviciu

nicolicea_eugen.jpg

Deputatul PSD Eugen Nicolicea
Sursa imaginii: 
psd.ro

Nu are nimeni un “pragometru” pentru abuzul în serviciu. O spune la RFI social-democratul Eugen Nicolicea, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii  va avea, astăzi, o şedinţă în care se va discuta despre cuantumul pragului pentru infracţiunea de abuz în serviciu, opiniile membrilor CSM fiind împărțite.

Reprezentanţii Parchetului General au susţinut, în cadrul dezbaterilor de la Ministerul Justiţiei că nu este nevoie de o astfel de limitare, în timp ce procurorii DNA cred că valoarea ar trebui să fie echivalentă cu salariul minim.

Deputatul Eugen Nicolicea mai declară că nu și-a format încă o opinie personală, dar că există repere legale la care se poate raporta acest prag.

"Infracțiunea de abuz în serviciu este de competența DNA de la producerea unei pagube de peste 1 milion de euro. Tot în legile DNA se spune că este o pagubă semnificativă pornind de la 600.000 de euro. Raportându-ne la valorile acestea trebuie să stabilim un minim de la care, în jos, abuzul în serviciu nu mai este infracțiune. Dtaa trecută se calculase 10% din infracțiunea cu consecințe deosebit de grave, adică 60 de mii de euro – aproximativ 240.000 de lei - și s-a mai scăzut până la 200.000".

Întrebat în opinia sa care ar trebui să fie cuantumul pragului, deputatul PSD a răspuns "Nu mi-am format o impresie și nimeni nu poate să aibă un pragometru. Trebuie să ne raportăm la datele pe care le avem déjà în lege" a declarat la RFI România președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților Eugen Nicolicea .

 
Eigen Nicolicea despre pragul la infracțiunea de abuz în serviciu și scandalul din jurul DNA