Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dana Gârbovan, președinte UNJR, despre secția specială pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați

Dana Girbovan desemnata ministru Justitie.jpg

Judecătoarea Dana Gîrbovan, dorită de PSD la Ministerul Justiției (Foto: site UNJR)
Judecătoarea Dana Gîrbovan, dorită de PSD la Ministerul Justiției (Foto: site UNJR)

“Important este cine și cum va fi numit în această structură.La DNA, de exemplu, avem procurori care sunt numiți printr-un interviu total netrasparent, dintre procurori cu vechime foarte mică în sistem la nivel de judecătorie, când noi vorbim de anchetare inclusiv de judecători la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție. De aceea am propus eliminarea oricărei posibile influențe politice prin numirea acestora de către plenul CSM, pe baza unui concurs, dintre procurori cu experiență, cu grad de cel puțin de curte de apel și 18 ani vechime. Credem că în acest mod am avea într-adevăr garanția unei structuri eficiente, profesioniste în acnhetarea magistraților”.

“Un nou caz Panait s-ar putea repeta și acum. În orice structură de parchet în care șeful face presiuni asupra colegilor săi am putea avea un nou caz Panait. Nu structura a fost problema, ci oamenii care lucrau în această structură și modul în care se lucra în această structură”.

 
Dana Gârbovan, președinte UNJR, despre secția specială pentru investigarea infracțiunilor comise de judecători și procurori