Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnal european: Cum poate tehnologia să sprijine cultura europeană?

romania2019.jpg

Image source: 
romania2019.eu

Ministerul Tineretului și Sportului organizează timp de patru zile la București, Conferința de tineret a Uniunii Europene. Evenimentul are loc la Biblioteca Nașională a României din București sub președinția română a Consiliului Uniunii Europene.

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene, împreună cu Vodafone, au organizat săptămâna trecută la Bruxelles un eveniment comun – Accesul la cultură: tehnologia – sprijin sau impediment? Oficialii europeni încearcă să răspundă astfel la următoarea întrebare: cum poate această dinamică aduce plusvaloare cetățenilor și comunităților.

Modulab, centru de artă, știință și tehnologie din București, recunoscut pentru proiectele inventive și originale, a prezentat două dintre creațiile sale : Mind Game (o instalație interactivă care utilizează căști EEG pentru a controla un obiect fizic) și Holopixel (o proiecție pe un mediu volatil). De asemenea, galeria Synthesis, prima galerie de artă VR din Berlin, a contribuit cu un tur virtual al unui sit al patrimoniului cultural.

 

Toate edițiile rubricii Jurnal europeanhttps://www.rfi.ro/tag/jurnal-european

Rubrica Jurnal european din 26 martie 2019