Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rata şomajului din Spania a crescut la nivelul record de 27,2%

Jurnal de ştiri. Ediţia orei 13.00

 

În Spania sunt mai mult de 6,2 milioane de şomeri, arată institutul de statistică de la Madrid. În acest fel, rata şomajului a ajuns la nivelul record de 27,2%, cel mai mare de după moartea dictatorului Francisco Franco.

Noul premier italian Enrico Letta a început în această dimineaţă negocierile cu liderii formaţiunilor politice. El şi-a propus să alcătuiască un guvern până sâmbătă, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să ceară votul de încredere din partea parlamentului.

La Chişinău se aşteaptă ca astăzi preşedintele să anunţe un nou premier desemnat. În acest timp, criza politică din Republica Moldova creşte cota de încredere în partidul comuniştilor.

Peste jumătate dintre angajaţii români au câştiguri brute sub 1.500 de lei pe lună şi doar 5% câştigă peste 5.000 de lei. În acest timp, 70% dintre femei şi 65% dintre bărbaţi au salarii lunare brute mai mici de 2.000 de lei, potrivit datelor oficiale.

Băncile din România au fost mult prea preocupate de reducerea costurilor operaţionale, atrag atenţia analiştii financiari. În acest fel au avut de suferit serviciile oferite clienţilor.