Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franţa este în recesiune, anunţă institutul de statistică de la Paris

jurnal-rfi-13h.jpg

Jurnal de ştiri. Ediţia orei 13.00

Jurnal de ştiri. Ediţia orei 13.00

Franţa este în recesiune, anunţă institutul de statistică de la Paris. În primul trimestru al anului, produsul intern brut a scăzut cu 0,2%, la fel ca în ultimele luni din 2012. Preşedintele Comisiei Europene cere Franţei un program credibil de reforme structurale.

Autorităţile antitrust din Europa investighează mai multe companii, inclusiv trei dintre cei mai mari producători europeni de petrol, pentru o posibilă manipulare a cotaţiilor pe piaţa modială. E vorba, printre altele, de Royal Dutch Shell, British Petroleum şi Statoil din Norvegia.

În Marea Britanie, Partidul Conservator a publicat un proiect de lege privitor la convocarea unui referendum care să decidă rămânerea sau nu a ţării în Uniunea Europeană. Proiectul prevede ca referendumul să fie organizat înainte de 31 decembrie 2017.

În România, ministrul comunicaţiilor anunţă încetarea conflictului spontan de la compania naţională de poştă. În loc de scăderea normei de lucru pentru toţi angajaţii, vor fi concediaţi cei care nu au acoperire în activitate.

Peste 10.000 de angajaţi ai companiilor şi regiilor de stat ar urma să fie disponibilizaţi până în 2018, anunţă un document guvernamental. Anul acesta vor fi concediaţi mai mult de 2.500 de salariaţi ai statului.

România e pe penultimul loc între statele europene în ceea ce priveşte nivelul de trai, arată un raport al Fondului Monetar Internaţional. După România mai este doar Bulgaria, în timp ce Luxemburg e cea mai prosperă ţară din spaţiul comunitar.