Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Armele chimice ar fi fost utilizate de două ori în conflictul sirian, anunţă un oficial american

jurnal-rfi-13h.jpg

Jurnal de ştiri. Ediţia orei 13.00

Jurnal de ştiri. Ediţia orei 13.00

Armele chimice ar fi fost utilizate de două ori în conflictul sirian, anunţă un oficial american. Declaraţia vine în contextul în care BBC a scris că are informaţii potrivit cărora regimul sirian a folosit armele chimice în timpul conflictului cu rebelii.

Franţa accelerează ritmul reformelor, va anunţa în această după-amiază preşedintele François Hollande. Într-o conferinţă de presă la Palatul Elysée, Hollande va încerca sǎ le redea francezilor încrederea în viitor, într-un moment în care Franţa a intrat în mod oficial în recesiune.

 "Nu ne putem permite perioade de relaxare", a spus ministrul justiţiei la ceremonia de învestire a noilor procurori şefi la Parchetul General, DNA şi DIICOT. Trebuie menţinut un standard ridicat în ceea ce priveşte lupta anticorupţie şi contra crimei organizate, a declarat Robert Cazanciuc

Doi foşti miniştri ai cabinetului Emil Boc vor fi reclamaţi la DNA, anunţă guvernul. Daniel Funeriu şi Valerian Vreme sunt acuzaţi că ar fi cheltuit nejustificat câteva milioane de euro pentru cumpărarea de programe educaţionale.