Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministerul sănătății extinde lista de compensate și gratuite și declară război exporturilor paralele. Producătorii avertizează : nu e suficient!

medicamente.jpg

Image source: 
AFP

Ministerul sănătății a făcut zilele acestea câteva anunțuri importante : pe de-o parte vorbim de demersuri pentru extinderea listei de medicamente gratuite și compensate și, pe de altă parte, de demersuri pentru oprirea unui fenomen care a lăsat ani la rând pacienții fără medicamente tocmai pentru că unele sunt mai ieftine în România. E vorba de fenomenul exporturilor paralele.

Invitatul zilei la RFI este Dan Zaharescu, director executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente. Acesta salută extinderea listei de compensate și gratuite cu nouă medicamente de ultimă generație pentru tratamentul SIDA, diabetul zaharat sau afecțiunile cardiovasculare dar avertizează că prețul minim, exporturile paralele și taxa claw back vor crea în continuare pacienților probleme în găsirea de medicamente. De asemenea, Dan Zaharescu spune în interviul realizat de Lea Berzuc că speră că reînnoirea listei de compensate și gratuite se va face într-un ritm mai accelerat, România fiind printre ultimele țări care introduc pe piață medicamente noi pentru tratamentul unor boli cronice grave.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Invitatul zilei la RFI, Dan Zaharescu, director executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, în dialog cu Lea Berzuc
581