Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Criminali şi pedofili, eliberaţi de legea recursului compensatoriu. „Criminalitatea va exploda”

Criminali pedofili eliberati lege recurs compensatoriu.jpg

Nemulţumiri legate de legea recursului compensatoriu (Sursa foto: pixabay)
Nemulţumiri legate de legea recursului compensatoriu (Sursa foto: pixabay)

Criminalitatea va exploda în următoarele şase luni, din cauza legii recursului compensatoriu. O spune la RFI preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu.

Potrivit legii recursului compensatoriu, deţinuţii primesc o reducere de cinci zile a pedepselor, la fiecare 30 de zile executate în condiţii improprii.

Până acum, au beneficiat de această prevedere circa trei mii de deţinuţi, iar o mie de persoane au intrat sau reintrat după gratii.

Sorin Dumitraşcu declară că legea a scos din închisoare inclusiv criminali şi pedofili: ”Cu totul şi cu totul altfel decât ar fi trebuit să se întâmple la un act de graţiere normală, pentru că este o practică, totuşi, în alte sisteme şi a fost şi la noi o practică, de această lege au beneficiat toate categoriile de deţinuţi: criminali, hoţi, tâlhari, violatori, pedofili, toate categoriile”.

”Această lege creează, după estimările noastre, un plus de cinci mii de infracţiuni, faţă de trendul normal. Cam în şase luni, spun studiile de specialitate şi experienţa altor ţări, dar şi a noastră mai veche, criminalitatea va exploda. Vom avea deci ca beneficiu, înţelegeţi aici ghilimelele de rigoare, această explozie a criminalităţii de aproape şase luni. Mai sunt patru până atunci, deja semnele se văd”, spune liderul sindical.

Sorin Dumitraşcu, despre recursul compensatoriu