Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


DNA trimite în judecată societatea Tel Drum şi pe trei directori ai acesteia

dna_1.jpg

Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost audiați vineri la DNA în dosarul Microsoft
Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost audiați vineri la DNA în dosarul Microsoft
Sursa imaginii: 
RFI

Societatea Tel Drum şi oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan - reprezentanţi ai firmei - au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, informează DNA

Precizările făcute arată că firma a primit pe nedrept fonduri europene, folosind documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.De asemenea, un alt director al firmei, Florea Neda, precum şi S.C. WFA Impex SRL şi un reprezentant al acestei societăţi, Ion Florian, au fost trimişi în judecată pentru complicitate, a anunţat, miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit DNA, S.C. Tel Drum SA, Petre Pitiş şi Mircea Vişan au fost trimişi în judecată pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave,  S.C. WFA Impex SRL, Ion Florian, reprezentant al WFA Impex SRL şi Florea Neda, reprezentant al Tel Drum SA.

În iulie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de Tel Drum în cadrul programului ”Creşterea Competitivităţii Economice”, finanţat din fonduri europene, iar prin acesta Tel Drum SA urma să achiziţioneze o staţie mobilă de mixturi asfaltice pentru creşterea competitivităţii economice a firmei. Proiectul trebuia implementat până la 31 decembrie 2015. 

n dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat,  de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Alături de el, în  dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari.