Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cele trei dosare după Colectiv, reunite și judecate la Tribunalul București

Dosar Colectiv

Image source: 
Sursa foto: pixabay

Tribunalul București a admis luni ca dosarul în care sunt judecaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei să fie reunit cu dosarul în care sunt inculpaţi patronii clubului şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Cele trei dosare penale deschise și trimise în instanță după tragedia din Colectiv au fost reunite într-un singur proces la Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii Tribunalului au admis luni ca dosarul în care sunt judecaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei să fie reunit cu dosarul în care sunt inculpaţi patronii clubului şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Procurorii de la DNA și Parchetul General au trimis în instanțe trei dosare după tragedia din clubul bucureștean Colectiv.

Inițial, la Tribunalul Bucureşti a ajuns dosarul fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, la Judecătoria Sectorului 4 a ajuns dosarul în care sunt vizați patronii clubului, iar la Tribunalul Militar Bucureşti – dosarul cu pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei.

În mai 2016, Judecătoria Sectorului 4 a dispus reunirea la Tribunalul Bucureşti a dosarului în care sunt acuzaţi patronii clubului cu cel în care este inculpat Cristian Popescu-Piedone.

Luna trecută și Tribunalul Militar Bucureşti a decis ca dosarul pompierilor să meargă la Tribunalul Bucureşti. Cea din urmă instanță a confirmat acum că este de acord cu reunirea. Decizia judecătorului de la Tribunalul Bucureşti a fost primită cu aplauze în sala de judecată.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 12 februarie.

Patronii clubului Colectiv sunt acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare corporală şi pentru că nu au luat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă.

În dosar mai sunt judecați și reprezentanții firmei care a livrat artificiile.  

Cristian Popescu-Piedone este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu – acuzațiile au legătură cu eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor de funcţionare pentru două societăţi comerciale.

Iar pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei sunt acuzaţi de abuz în serviciu - deşi au făcut mai multe deplasări la Colectiv, cei doi nu au luat nicio măsură astfel încât clubul să intre în legalitate și în evidența ISU București.