Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dinu Pescariu, audiat la DNA pentru abuz în serviciu și spălare de bani

dna_1.jpg

Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost audiați vineri la DNA în dosarul Microsoft
Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost audiați vineri la DNA în dosarul Microsoft
Sursa imaginii: 
RFI

Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost audiați vineri la DNA în dosarul Microsoft, pentru instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Cei doi au venit împreună la sediul DNA. Pescariu a declarat că adevărul este de partea lui.

Dinu Pescariu a declarat ironic, la ieșirea de la DNA, că a aflat cât este de corupt, în contextul în care a mai primit o acuzaţie de spălare de bani în dosarul Microsoft.

În al treilea dosar Mirosoft, procurorii DNA i-au pus sub acuzare pe Claudiu Florică şi Dinu Pescariu pentru instigare la abuz în serviciu şi au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul celor doi.

În același dosar au fost puşi sub acuzare Ion Adrian Stănescu, fost consilier asistent în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi Andrei Săvulescu, fost director general la Direcţia pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale. Pe lista celor incriminați se află și Călin Tatomir, director general al Microsoft România.

Potrivit anchetatorilor, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică  ar fi luat legătura cu Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, căruia i-ar fi plătit aproximativ  2 milioane de euro pentru câştigarea unei licitaţii publice. Astfel, în 2009 a fost încheiat un contract între firma condusă de Claudiu Florică şi Dinu Pescariu și Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în valoare de peste 90 de milioane de euro. Prejudiciul produs ajunge la peste 50 de milioane de euro.