Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dosarul Microsoft: Ecaterina Andronescu și alți foști miniștri, găsiți nevinovați

Oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost trimiși în judecată în dosarul Microsoft.  Pe de altă parte, acuzațiile la adresa a șapte foști miniștri, printre care și Ecaterina Andronescu au fost clasate. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzați de spălare de bani. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti

 

Persoanele implicate în operaţiunile privind disimularea originii ilicite a sumei totale de 22.787.515 USD, reprezentând o parte din folosul patrimonial necuvenit obţinut din infracţiunea de abuz în serviciu de către Fujitsu Siemens Computers, au fost inculpaţii Florică Claudiu Ionuţ şi Pescariu Dinu Mihail, acesta din urmă fiind şi beneficiarul final al unei părţi din această sumă. Prin contribuţia la înfiinţarea firmelor offshore Profinet AG şi Slytehrin Marketing Ltd, precum şi la încheierea contractelor fictive de prestări servicii dintre Fujitsu Siemens Computers şi Profinet AG, respectiv dintre Profinet AG şi Slytehrin Marketing Ltd, inculpaţii au contribuit la/au dispus realizarea transferurilor bancare menţionate, care nu s-ar fi putut realiza în lipsa acestor elemente” – se arată în rechizitoriul DNA.

Au fost în schimb clasate acuzațiile la adresa a trei foști miniștri ai educației: 
Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu și Daniel Funeriu, Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor, Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al SGG, Dan Nica și Adriana Țicău, foști miniștri ai Comunicațiilor.