Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dăncilă, despre comasarea DNA și DIICOT, prin ordonanță: Exclus!

dancila.jpg

Premierul mizeaza pe vechea garda pentru a reforma partidul. Geoana spune pas
Premierul mizeaza pe vechea garda pentru a reforma partidul. Geoana spune pas
Image source: 
site-ul Guvernului României

”Este exclusă o comasare prin ordonanță a DNA și DIICOT”. Precizarea vine de la premierul Viorica Dăncilă în contextul zvonurilor privind reorganizarea celor două instituții și, implicit, înlocuirea persoanelor din conducerea DNA și DIICOT.

Întrebată de jurnaliști dacă ia în considerare să comaseze DNA și DIICOT prin OUG, Viorica Dăncilă a fost tranșantă: ”Exclus!”. Varianta fusese vehiculată ca metoda la care PSD ar putea apela pentru a o schimba din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

În plus, șefa Executivului subliniază că decizia privind o posibilă revocare a Laurei Codruța Kovesi trebuie să îi aparțină ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu care Viorica Dăncilă spune că va discuta joi: ”Nu cred că pot eu spune dacă cineva mai poate sau nu mai poate conduce DNA-ul. Pentru mine e important ca cetățenii să poată avea în continuare încredere în instituțiile statului”.

Viorica Dăncilă mai spune că este îngrijorată pentru că a văzut că ”pot fi făcute probe pentru un prim-ministru”. Premierul a subliniat din nou că ”detalii despre toate aceste lucrui poate da doar ministrul Justiției”.

Ascultă: