Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tudorel Toader: Când am preluat mandatul de ministru, mi s-a promis că nu vor fi presiuni politice

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut joi, la ora 18.00, o informare de presă. Ministrul a făcut câteva declarații punctuale și nu a răspuns niciunei întrebări din partea jurnaliștilor.

Cele mai importante declarații ale ministrului Tudorel Toader:

Vor fi construite mai multe sedii noi pentru mai multe instanțe din București

Am primit promisiuni cand am preluat mandatul ca nu vor fi presiuni politice.

Voi prezenta un raport asupra activității Ministerului Public, inclusiv DNA, joia viitoare.

..........................................

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament raportul de activitatea a DNA, DIICOT şi Ministerului Public. El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent:

"Înainte de a accepta demnitatea de ministru al Justiţiei am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare. Am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului, în deciziile pe care le voi lua ca ministru al Justiţiei, ceea ce s-a respectat şi se respectă şi în prezent".

Ministrul Justiţiei a susţinut o declaraţie de presă, în care a ţinut să vorbească despre vizita pe care a făcut-o în Japonia şi pe care, "deşi urmau şi alte întrevederi", a fost nevoit să o întrerupă la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, "date fiind dezbaterile din spaţiul public referitoare la funcţionarea sistemului judiciare".

El a spus că înaintea şedinţei de Guvern de astăzi a avut o discuţie cu premierul, care i-a solicitat să facă publică evaluarea sa privind activitatea Ministerului Public.

Ministrul Justiţiei a afirmat că, potrivit legii, va prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportulul de evaluare a activităţii Ministerului Public, DIICOT şi DNA

Prezentarea acestui raport contituie o obligaţie a ministrului Justiţiei, a spus Toader.