Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum arată motivarea CSM în cazul revocării lui Kovesi?

cum_arata_motivare_csm_revocare_kovesi.jpg

CSM se opune revocării şefei DNA (Sursa foto: pixabay)
CSM se opune revocării şefei DNA (Sursa foto: pixabay)

Secţia pentru procurori a CSM afirmă în motivarea avizului negativ privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, că în cuprinsul cererii de revocare nu s-a făcut referire la nici una dintre atribuţiile legale încălcate, nefiind specificată componenta managerială vizată, potrivit News.ro.

Conform CSM, deşi ministrul Justiţiei a spus că cererea sa de revocare vizează toate componentele atribuţiilor manageriale ale procurorului-şef al DNA, "se observă existenţa unei enumerări generice a componentelor manageriale, fără o individualizare concretă: a resurselor nelegal folosite, a deficienţelor comportamentale, a atribuţiilor legale neîndeplinite sau a aptitudinilor manageriale inexistente sau îndeplinite defectuos".

Raportul cu motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fost finalizat şi "transmis decidenţilor", a anunţat vineri CSM.

Cel care urmează să anunţe decizia în cazul lui Kovesi este preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a afirmat în repetate rânduri că o susţine pe şefa DNA şi că nu consideră că există motive de revocare a acesteia.