Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sârb căutat internațional pentru genocid, prins la Galați

frontiera.jpg

Sursă foto: Poliția de Frontieră

Un bărbat de 50 de ani, din Serbia, care era căutat internaţional pentru genocid, a fost capturat la sfârșitul săptămânii trecute de poliţişti de frontieră din Galați.

Bărbatul a fost prins la sfârșitul săptămînii trecute după ce s-a prezentat în portul Galaţi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului de frontieră, el făcând parte din echipajul unei nave sub pavilion Serbia.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele cetăţeanului sârb era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi extrădare.

"Bărbatul este căutat în vederea arestării şi extrădării, deoarece este cercetat pentru infracţiunea de genocid, săvârşită în perioada septembrie-decembrie 1991", se precizează într-un comunicat al Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Sârbul a  făcut parte dintr-o grupare paramilitară organizată care a participat la acţiuni teroriste, informează Poliţia Română.

Potrivit acesteia, Stevan B., în vârstă de 50 de ani, a fost membru în gruparea paramilitară, desfăşurând în perioada 1991- 1995 acţiuni teroriste împotriva etnicilor croaţi şi maghiari.

902