Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Forumul Judecătorilor: Lucrările Comisiei Iordache, incoerente şi lipsite de rigoare

Judecator Comisie Iordache incoerenta.jpg

Noi polemici, legate de propunerile PSD-ALDE privind Codurile penale (Sursa foto: pixabay)
Noi polemici, legate de propunerile PSD-ALDE privind Codurile penale (Sursa foto: pixabay)

Lucrările Comisiei Iordache denotă incoerenţă şi lipsă de rigoare. O spune la RFI judecătorul Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanţa, reprezentant al Forumului Judecătorilor la dezbaterile din comisia specială a Parlamentului privind justiţia. Asociaţia a anunţat că se retrage de la lucrările acestui for, nemulţumită de modul în care decurg discuţiile.

Judecătorul Ciprian Coadă explică ce anume-i deranjează pe magistraţi: „Retragerea a fost motivată de apariţia unor amendamente, care au stârnit ecouri negative, îngrijorare şi teamă în rândul magistraţilor, dar şi de faptul că soluţiile legislative promovate se îndepărtau de la forma iniţială a textelor de lege ce se doreau a fi modificate. Deşi cele mai multe din amendamentele care au stârnit derută în rândul magistraţilor au fost respinse, ele au fost lansate dezbaterii publice, astfel încât în plen ele ar putea fi supuse la vot”.

„Dacă dialogul este oarecum simulat, nu putem legitima anumite soluţii legislative criticabile sau care pot naşte vicii de constituţionalitate. Nemulţumirea a fost generată de lipsa de rigoare şi de incoerenţa sesizate în procesul de promovare a unor soluţii legislative care nu se regăseau pe ordinea de zi, iar această chestiune de natură tehnică a cântărit foarte mult şi a făcut inutilă cercetarea fondului problemelor”, mai spune reprezentantul Forumului Judecătorilor.

 
Ciprian Coadă, despre retragerea Forumului Judecătorilor de la lucrările Comisiei Iordache