Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asociaţia Procurorilor: Atacurile coaliţiei la adresa magistraţilor sunt inacceptabile

Asociatie Procurori Atacuri coalitie magistrati inacceptabile.jpg

Executivul ar putea emite o ordonanță de prorogare (amânare) a prevederilor noului Statut al magistraților privind pensionarea magistraților.
Executivul ar putea emite o ordonanță de prorogare (amânare) a prevederilor noului Statut al magistraților privind pensionarea magistraților
Image source: 
pixabay.com

Atacurile PSD–ALDE la adresa magistraţilor sunt total inacceptabile. O spune la RFI preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Bogdan Gabor, după discursurile dure din ultima perioadă ale coaliţiei la adresa sistemului judiciar.

Bogdan Gabor crede că retorica PSD-ALDE ar putea slăbi încrederea populaţiei în actul de justiţie: „Este total inacceptabil ca persoane care deţin autorităţi publice sau demnităţi publice să se exprime cu privire la reprezentanţii altor autorităţi publice în felul în care s-au exprimat, prin transmiterea chiar a unor mesaje de intimidare”.

Preşedintele Asociaţiei Procurorilor subliniază că „vorbim în aceste cazuri de o adevărată şubrezire a încrederii cetăţenilor în funcţionarea unei autorităţi publice, respectiv a Ministerului Public şi a activităţii pe care o desfăşoară procurorii, activitatea acestora fiind definită ca apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi a ordinii de drept, aşa cum stabileşte textul constituţional. A face afirmaţii care pot şubrezi încrederea cetăţenilor în activitatea procurorilor din punctul meu de vedere este foarte grav şi poate conduce ulterior la neîncrederea cetăţenilor în activitatea autorităţilor statului român”.

Bogdan Gabor, despre atacurile PSD-ALDE la adresa magistraţilor
953