Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabor (Asoc. Procurorilor): Avizul Comisiei de la Veneţia este important, pentru a dovedi seriozitatea noastră ca stat

Bogdan Gabor Aviz Comisie Venetia important.jpg

Legile justiţiei, în atenţia Comisiei de la Veneţia (Sursa foto: pixabay)
Legile justiţiei, în atenţia Comisiei de la Veneţia (Sursa foto: pixabay)

Vizita delegaţiei Comisiei de la Veneţia la Bucureşti va ajuta forul european să dea un aviz consultativ asupra legilor justiţiei, în cunoştinţă de cauză, declară la RFI preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Bogdan Gabor.

Preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România spune că „vizita Comisiei de la Veneţia este extrem de importantă, pentru că presupun că va fi emis un aviz al acestei comisii, care va fi transmis ulterior Comisiei Europene, în care vor fi analizate modificările la legile justiţiei şi dacă acestea respectă principiile UE în ceea ce priveşte garantarea funcţionării statului de drept şi a respectării cerinţelor şi a rigorilor la care ar trebui să se supună funcţionarea statului de drept”.

Bogdan Gabor precizează că avizul Comisiei de la Veneţia „este consultativ, dar este extrem de important pentru toate statele care au aderat la Tratatul UE. Deci dacă ne raportăm la faptul că dorim să rămânem în UE, ne dorim un stat de drept, acest aviz chiar fiind consultativ este extrem de important, pentru a dovedi seriozitatea noastră ca stat, în ceea ce priveşte funcţionarea statului de drept, cerinţă esenţială pentru a rămâne în cadrul UE”.

 
Bogdan Gabor, despre vizita Comisiei de la Veneţia