Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Peste 3.000 de clujeni au ieșit în stradă pentru legile Justiției

protest_cluj_bun.jpg

Peste 3.000 de clujeni au ieșit în stradă pentru legile Justiției
Peste 3.000 de clujeni au ieșit în stradă pentru legile Justiției
Image source: 
RFI România/Bianca Pădurean

Mii de clujeni au ieșit din nou în stradă pentru a cere demisia Guvernului și dizolvarea Parlamentului. De data aceasta, scânteia care a declanșat protestul a fost modificarea legilor Justiției.  

Protestul de la Cluj a fost organizat pe rețelele de socializare. Mai multe grupuri civice și-au anunțat nemulțumirea față de modificările aduse de Parlament legilor Justiției, iar membrii lor au decis să organizeze un nou protest. Clujenii s-a strâns în Piața Unirii, locul unde au protestat și atunci când Guvernul a adoptat Ordonanța 13. Apoi, oamenii au pornit în marș prin cartierele Clujului, pentru a-i convinge și pe alți nemulțumiți să se alăture protestului.

Unii dintre protestatari spun că, dacă lucrurile nu se vor schimba, vor pleca din țară.

Protestatarii au scandat ”Justiție, nu corupție”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”PSD, Ciuma Roșie” și alte lozinci antiguvernamentale. 

Marșul de protest a fost precedat azi de o acțiune organizată de Umbrela Anticorupție din Cluj. Membrii acestui grup civic l-au huiduit pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a venit la Cluj pentru a anunța transferul unui senator PNL la ALDE. Protestatarii i-au spus șefului Senatului că este persona non grata în Cluj-Napoca.