Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kovesi, după revocare: Corupția poate fi învinsă, nu abandonați!

Laura Codruţa Kovesi nu mai este procurorul șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Decretul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a ei a fost publicat în Monitorul Oficial, la mai puţin de o oră şi jumătate de la anunţul privind revocarea, făcut de purtătorul de cuvânt al şefului statului. ”Corupția poate fi învinsă, nu abandonați!”, a transmis procurorul de la sediul DNA.

ACTUALIZARE 2: Laura Codruţa Kovesi a precizat că va realiza un bilanţ al activităţii sale de 5 ani şi 24 de zile la conducerea DNA, raport care va fi publicat cât mai repede posibil pe site-ul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

ACTUALIZARE 1:  Laura Codruţa Kovesi a spus că decretul de revocare semnat luni de către preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea sa din funcţie "lasă un mare semn de întrebare" dacă va exista o subordonare discreţionară a procurorul şef al DNA faţă de ministrul Justiţiei. "Nu comentez decizia CCR, dar motivele sugerez că procurorul şef al DNA au putea fi subordonat în viitor ministrului Justiţiei", a afirmat Kovesi.

................................................................

Ascultă

Laura Codruţa Kovesi a anunțat, luni, după revocarea din funcție, că nu va mai rămâne în DNA, dar își va continua cariera de procuror.

”Vreau să le adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost”, a spus Kovesi, care a lansat și un îndemn:  ”Corupția poate fi învinsă, nu abandonați!”.

Ea a mai declarat: ”Dragi colegi, am reușit să demonstrăm că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție. Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței. DNA e o instituție matură, profesionistă. Nu abandonați, continuați să vă faceți treaba!”.